Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Γούρι για γέννηση αγοριού

Σας έχω πει και σε παλαιότερη ανάρτησή μου (και συγκεκριμένα στην πρώτη) ότι μου αρέσουν πολύ τα γούρια!
Αυτό το γούρι το έφτιαξα για την γέννηση του γιου ενός πολύ καλού μου φίλου, του Χρήστου!
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι πάρα πολύ απλά! Πήρα ένα απλό πλαστικό βραχιόλι και το τύλιξα με μια γαλάζια σατέν κορδέλα, στερεώνοντας την με λίγη κόλα. Πάνω από την σατέν κορδέλα, πέρασα ένα χρυσό κερόνημα, στο οποίο κρέμασα διάφορα χρυσά διακοσμητικά στοιχεία, και το στερέωσα κάτω χαμηλά στο ύψος της φουντίτσας με κομπάκια κι έβαλα διάσπαρτα στο βραχιόλι κομματάκια από μια 'χνουδωτή' κορδέλα που είχα από παλιά (ΠΟΤΕ ΔΕΝ πετάμε τίποτα!).
Στο σημείο της ένωσης της σατέν κορδέλας και του κηρονήματος, έφτιαξα μια φουντίτσα σαν ουρά από διάφορες κορδέλες που είχα, γαλάζιου χρώματος και διαφορετικών υφών και κρέμασα μια πιπίλα, ένα ματάκι και στο νήμα που κρατάει όλες τις κορδέλες μαζί, κρέμασα μία μικρότερη φουντίτσα, που αγόρασα έτοιμη από χαντρομάγαζο.
Τέλος, ακριβώς στην απέναντι πλευρά, για να υπάρχει συμμετρία, στερέωσα την φιγούρα από ένα ασημένιο αγοράκι με μια γαλάζια χάντρα.
Το ασημένιο αγοράκι μπορεί να μην δένει απόλυτα με τα υπόλοιπα χρυσά διακοσμητικά, αλλά το έβαλα επίτηδες για να ξεχωρίζει! Όσο για την ασημένια πιπίλα, επέμενε ο φίλος μου να την κρεμάσω κι επειδή ο Χρήστος είναι και δικός του καρδιακός φίλος, είπα να μην του χαλάσω χατήρι! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου