Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Το λόγια της πλώρης...



Πριν ξεκινήσω λοιπόν να ασχολούμαι με τις αμιγώς Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, έφτιαξα αυτό εδώ το κουτί, το οποίο θα κάνω δώρο στον ένα εκ των δύο εργοδοτών μου, ανήμερα της γιορτής του, του Αγίου Νικολάου.

Στον κ. Νίκο αρέσουν πάρα πολύ τα καράβια κι έτσι αποφάσισα να του φτιάξω κάτι σχετικό. Το κουτί, είναι ένα απλό κουτί, μέσα στο οποίο μέχρι πρότινος, είχε ένα μπουκάλι με ποτό και προκειμένου να το πετάξω, είπα να το ανακυκλώσω μεταμορφώνοντάς το!

Πέρασα ολόκληρο το κουτί με ιβουάρ πλαστικό και μετά με ακρυλικό στο χρώμα της ώχρας. Μόλις στέγνωσε και η ώχρα, πέρασα απαλές πινελιές με καφέ ακρυλικό έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση του παλαιού και ταλαιπωρημένου Στην συνέχεια κόλλησα το μοτίβο με το καράβι και το πλαισίωσα με μια καφέ, σατέν κορδέλα. Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολούθησα και για το εσωτερικό του κουτιού. Τόνισα τα χρυσά στοιχεία του (δηλαδή το κούμπωμά του και τα μεντεσεδάκια του) και για το τέλος τι άλλο, εκτός από βερνίκι!

Δυστυχώς, δεν προνόησα να φωτογραφίσω το κουτί προ της μεταμόρφωσής του για να δείτε το πώς ήταν, πάντως σκέφτομαι να φτιάξω κι ένα μικρό κεράκι ασορτί με το κουτί και να το τοποθετήσω μέσα μαζί με διάφορες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού!

Εν όψη των εορτών και μεσούσης της οικονομικής κρίσης, στραφείτε στην ελληνική παράδοση και φτιάξτε πράγματα με τα χεράκια σας που θα τα χαρίσετε με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα! Εαν θέλετε κάτι περιποιημένο και λίγο πιο ψαγμένο, αλλά δεν έχετε χρόνο να βγείτε στην αγορά για ψάξιμο, μπείτε στο www.sintagigiagias.gr . Δεν έχω δοκιμάσει τα προϊόντα τους, τώρα ετοιμάζομαι να βάλω την πρώτη μου παραγγελία, αλλά παρακολουθώ εδώ και καιρό το συγκεκριμένο σάιτ και μου φαίνονται όλα πολύ όμορφα, φτιαγμένα με μεράκι, αγάπη, φαντασία και επαγγελματισμό πάνω απ' όλα!

Οσονούπω θα σας έχω και νέες φωτογραφίες με το κεράκι, με την σύνθεση μέσα στο κουτί και πολλές πολλές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

1 σχόλιο:

  1. Ευαγγελία καλώς σε βρίσκω! Σε ένα τυχαίο ψάξιμο στο google βρήκα το μπλογκ σου και μου άρεσαν πολύ αυτά που φτιάχνεις.Θα τα λέμε λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή