Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Τα καδράκια της Αννούλας!


Μετά από έναν περίπου χρόνο με την ενασχόλησή μου με το decoupage, δόθηκε η ευκαιρία σε εμένα, την Νατάσα και την Άννα να μαζευτούμε σπίτι μου και παράλληλα με το καφεδάκι και το κους κους, να μυήσουμε και την Άννα στον μαγικό κόσμο της δημιουργίας (με χαρτοπετσέτα)!

Τα δύο αυτά καδράκια τα έφτιαξε η Άννα με την βοήθεια και την καθοδήγηση την δικιά μου και της Νατάσας, για το σπίτι του Βαγγέλη της στην Κομοτηνή! :)

Δύο καδράκια, δύο χαρτοπετσέτες με το ίδιο μοτίβο, σε διαφορετικούς, όμως, χρωματισμούς και μεγέθη και μία τρίτη χαρτοπετσέτα για να την συνδυάσουμε με τις άλλες δύο. Και στα δύο καδράκια κολλήσαμε τις χαρτοπετσέτες ολόκληρες, χωρίς να απομονώσουμε το μοτίβο, για να υπάρχει κάποια αντίθεση μεταξύ τους.

Στο πρώτο καδράκι κολλήσαμε την κοπέλα με το χρυσό φόντο και την πλαισιώσαμε με πεταλούδες. Σχεδιάσαμε τις κεραίες των πεταλούδων με χρυσό relief και στο τέλος, ταμπονάραμε γύρω γύρω με χρυσό ακρυλικό.

Το δεύτερο καδράκι ήταν και το πιο περίπλοκο. Αφού κολλήσαμε την δεύτερη κοπέλα με το ασπρο-γκρι φόντο, μετά προσπαθούσαμε να δούμε το πώς θα την πλαισιώσουμε και πώς θα την ενσωματώσουμε με τα σχέδια της τρίτης χαρτοπετσέτας. Η Νατάσα για άλλη μια φορά έδωσε την λύση και αφού τα καταφέραμε και ολοκληρώσαμε, μετά ξεκίνησε η διαδικασία της ενσωμάτωσης των δύο μοτίβων μεταξύ τους. Όπου χρειαζόταν ταμπονάραμε με γκρι ακρυλικό και χρυσό. Σε κάποια σημεία περάσαμε λίγο γκρι πάνω από το χρυσό, προσπαθώντας να κάνουμε μια τεχνική παλαίωσης και μπορώ να πω πως τα καταφέραμε!

Γυαλιστερό βερνίκι πάνω και από τα δύο καδράκια και έτοιμα! Σε αυτές τις κατασκευές δεν βάλαμε κορδέλες ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό στοιχείο γιατί θα ήταν υπερβολή!

Μαζευτείτε με την παρέα σας και ξεκινήστε να δημιουργείτε πράγματα! Είναι απίστευτα διασκεδαστικό και ψυχοθεραπευτικό παράλληλα!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου