Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Διακοσμητικές Μπάλες



Ένα από τα πρώτα αντικείμενα που είχα διακοσμήσει με χαρτοπετσέτα είναι και οι παραπάνω μπάλες και είμαι πολύ περήφανη και για αυτές σαν πρωτόλεια έργα μου! Τις είχα φτιάξει στα σεμινάρια του decoupage που έκανα με την Λένα κι αν θυμάμαι καλά ήταν στο δεύτερο μάθημα που είχαμε.

Μας είχαν περισσέψει κάποια λουλούδια από το μοτίβο της χαρτοπετσέτας, με το οποίο είχαμε φτιάξει την πιατέλα και είπαμε να τα αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας μια διακοσμητική μπάλα! Οι πρώτες δύο φωτογραφίες είναι οι δύο πλευρές της μπάλας, στις οποίες βάλαμε διαφορετικό λουλούδι στην κάθε μια τους.

Και μιας και πλησίαζαν τα Χριστούγεννα εκείνες τις μέρες, είπα να φτιάξω και μια Χριστουγεννιάτικη (τρίτη φωτογραφία)!

Αν και σαν διαδικασία, θεωρητικά είναι εύκολη, στην πράξη ήταν λίγο πιο περίπλοκο! Παιδεύτηκα αρκετά, διότι λόγω της κοιλότητας, έπρεπε να προσαρμόσω και το σχέδιο αναλόγως, κόβοντάς το κατάλληλα και επανωτίζοντάς το στα κατάλληλα σημεία.

Κατά τ' άλλα, είναι απλό. Οι μπάλες είναι πλαστικές κι ανοίγουν στην μέση. Κολλάμε τα μοτίβα από την εσωτερική πλευρά, αφού έχουμε κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε αυτό, στην συνέχεια την χρωματίζουμε από μέσα και τέλος, περνάμε απαραίτητα κόλλα decoupage ή βερνίκι για να προστατεύεται το σχέδιό μας. Στο σημείο της ένωσης των δύο τμημάτων της μπάλας μπορούμε να κολλήσουμε κάποια κορδέλα, ούτως ώστε να το καμουφλάρουμε.

Με αυτές τις μπάλες μπορούμε να φτιάξουμε πολύ όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο και για το σπίτι μας και όχι μόνο! Σχεδιάζω να πάρω κάποια στιγμή άλλες δύο, να τις διακοσμήσω και αυτές με λουλούδια και να κρεμάσω και τις τρεις τους σε διαφορετικά επίπεδα από το ταβάνι του δωματίου μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου