Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μου 'ρθε κεραμύδα!

Το καλοκαίρι που κατέβηκα στο χωριό, σκέφτηκα να πάω στα αγαπημένα μου πρόσωπα δωράκια φτιαγμένα από τα χέρια μου κι οι λόγοι ήταν ότι αφενός ένα δώρο φτιαγμένο από τα χέρα σου έχει μεγαλύτερη αξία, αφετέρου το γεγονός ότι ήθελα να εξασκήσω περισσότερου ήθελα να είναι κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό από ότι κι αν έφτιαχνα τις προηγούμενες χρονιές!

Αυτό το κεραμίδι το έφτιαξα για το σπίτι της αγαπημένης μου ξαδέρφης της Λένας, για να το κρεμάσει στην εξώπορτά της.

Το κεραμίδι ήταν στο φυσικό χρώμα του κεραμικού, οπότε χρειάστηκε και σαν πορώδες υλικό να το περάσω αρκετά χέρια με gesso και να το ταμπονάρω. Αφού στέγνωσε, κόλλησα επάνω το μοτίβο του σπιτιού και κατόπιν τα τριαντάφυλλα λίγο πιο ψηλά. Εννοείται ότι πριν τα κολλήσω, τα είχα κόψει και τα δοκίμαζα επάνω στο κεραμίδι σε διάφορες διατάξεις για να δω ποια θα μου αρέσει περισσότερο. Χρωμάτισα το κενό κομμάτι του κεραμιδιού που δεν καλύφθηκε με το χαρτί σε μια απόχρωση του φυσικού χρώματος τουκεραμιδιού για να μοιάζει περισσότερο το μοτίβο που κόλλησα με ζωγραφιά στο χέρι.

Δυστυχώς δεν έχω ιδιαίτερα υλικά διακόσμησης και γιαυτό για άλλη μια φορά χρησιμοποίησα τα χρυσό relief της talens για να διακομίσω της καρδιές των λουλουδιών και για να γράψω το 'Καλώς ήλθατε', επάνω δεξιά. Γυαλιστερό βερνίκι εις διπλούν έτσι ώστε να μην πάθει απολύτως τίποτε, γιατί θα βρίσκεται εκτεθειμένο έξω από το σπίτι. Τέλος, σκέφτηκα για να το περάσω και να κρεμαστεί από διάφορες κορδέλες, αλλά τελικά ο σπάγκος μου άρεσε πολύ περισσότερο! Και μπορώ να πω κι όλας ότι ταιριάζει πολύ με φόντο τον σπατουλαριστό τοίχο! :)

1 σχόλιο: